“For mig var Potential in Action et stort skridt på vejen mod at lande et job”

Kiril Boyanov er uddannet cand.merc. i International Economic Consulting og deltog i vinteren 2019 på forløbet Potential in Action. Her var han med til at løse en case for virksomheden ROMO Wind – et caseforløb, der gav ham en unik indsigt i, hvad det betyder at være en del af en virksomhed. Han fortæller her om, hvad han tog med sig fra forløbet.

Markant mere motivation og inspiration til jobsøgning

Potential in Action har gjort mig markant mere motiveret og inspireret og ikke mindst mere effektiv i min jobsøgning. Det at stå op og glæde sig til at tage afsted, fordi man ved, at man skal noget andet end at arbejde på nogle ansøgninger, giver overskud til ens jobjagt. De personlige sparringer har klædt mig bedre på til nogle af mine jobsamtaler, men det er faktisk ikke det, jeg værdsætter højst. Jeg har nemlig også fået nye perspektiver, nye måder at se tingene på og har lagt mærke til nogle begrænsninger i min tilgang til jobsøgningen.

De personlige sparringer har klædt mig bedre på til nogle af mine jobsamtaler, men det er faktisk ikke det, jeg værdsætter højst. Jeg har nemlig også fået nye perspektiver, nye måder at se tingene på og har lagt mærke til nogle begrænsninger i min tilgang til jobsøgningen.”

Endelig har jeg udvidet mit netværk og har benyttet dansk i en faglig kontekst for første gang, hvilket jeg især finder relevant i forhold til mit kommende job.

> Læs også: ”Uden erfaring fra en virksomhed er det svært at vide, hvordan man byder ind”

Indsigt i hverdagen i en virksomhed

Takket være casearbejdet har jeg fået mulighed for selv at observere, hvad det betyder at være med i en virksomhed og prøve at skabe værdi for dem. Potential in Actions hands-on approach og medarbejdernes store engagement har været tydelig hele vejen igennem, og det har været meget motiverende i sig selv.

De personlige sparringer fik mig til at acceptere, at min jobsøgningsstrategi ikke har været optimal, og det har været dejligt at få lidt ros, når man har været i tvivl om, hvor dygtig man egentlig er. Til mine jobsamtaler har jeg kunne referere til min erfaring fra casearbejdet og give eksempler på de udfordringer, vi havde, og hvordan vi løste dem. Derudover har jeg kunne skrive i mine ansøgninger, at jeg har været i stand til at sætte mig ind i en ny og rimelig kompliceret branche og begynde at skabe værdi på kort tid.

“Til mine jobsamtaler har jeg kunne referere til min erfaring fra casearbejdet og give eksempler på de udfordringer, vi havde, og hvordan vi løste dem. Derudover har jeg kunne skrive i mine ansøgninger, at jeg har været i stand til at sætte mig ind i en ny og rimelig kompliceret branche og begynde at skabe værdi på kort tid.”

Vores team fungerede rigtig fint og uden nogen interne konflikter. Alligevel har jeg stadig kunne give eksempler på, hvordan vi styrede vores projekt, og at det lykkedes på trods af, at vi havde meget forskellige baggrunde og personlighedstyper, samt at vi var skeptiske over for succesen i starten. Jeg var allerede meget bevidst om min personlighed, og derfor gav personlighedstesten mig ikke så meget ny viden. Til gengæld gav den mig nogle mere forretningsorienterede ord og beskrivelser af, hvordan jeg er som menneske og medarbejder, hvilket jeg kunne bruge til bedre at brande mig selv i mit materiale.

Et stort skridt mod at få et job

Potential in Actions indsats har været på et helt andet niveau end andre lignende tilbud, jeg har deltaget i. Jeg skrev mig op til forløbet, da jeg håbede på at kunne få job i den virksomhed, vi skulle løse casen for. Det skete ikke, men jeg er endelig kommet i job, og forløbet har hjulpet mig på en indirekte måde.

Min erfaring er derfor, at man ikke skal forvente at blive ansat i den virksomhed, man er tilknyttet, men at man skal være åben for, at forløbet alligevel kommer til at hjælpe én på mange måder, og at det at være en del af forløbet er et stort skridt mod at få et job. Jeg vil helt sikkert anbefale Potential in Action til andre nyuddannede akademikere, som er landet på jobmarkedet med høje ambitioner og store forventninger, men med begrænset erhvervserfaring. Jo tidligere man skriver sig op til forløbet, desto bedre. Der er ingen grund til at vente – jeg har selv ventet længere, end jeg skulle!

Vil du informeres om næste holdstart?

Vælg din by og tilmeld dig information om næste holdstart her.