Den nye test OPTO sparer tid for konsulenter

 

Den nyudviklede test OPTO er moderne, veldokumenteret og intuitiv – og skarp på performance!

I november er vores konsulenter blevet certificeret i OPTO, som er Master Danmarks nye test til måling af medarbejderes adfærd og performance i jobbet.

OPTO udmærker sig ved at være både videnskabeligt velfunderet og topaktuel i en moderne forretningssammenhæng. Testen gør med sit tidssvarende sprog, store brugervenlighed og fokus på performance konsulenter i stand til effektivt at imødegå de behov, virksomheder oplever lige nu – og vil opleve på længere sigt.

Taler ind i både samtiden og fremtiden for virksomheder

”Med OPTO har vores mål været at udvikle en test, der både taler ind i samtiden og fremtiden for moderne virksomheder,” fortæller Mette Dahl Mikkelsen, Regionschef hos Master Danmark. OPTO er derfor blevet til på baggrund af en undersøgelse af kundernes konkrete udfordringer og behov.

At testen er tidssvarende, oplever man også på det sproglige niveau. OPTO’s termer er meget nutidige og klart forretningsorienteret. Det betyder igen, at både testtagere og virksomheder vil opleve, at kompetencer benævnes i et nutidigt sprog, der taler direkte ind i virksomhedens virkelighed.

Læs også: Test dig til langtidsholdbare medarbejdere

Fokus på performance med øje for det menneskelige

Med OPTO har Master haft fokus på performance. Testen stiller skarpt på den enkeltes præstation i et job ved bl.a. at måle effektivitet, levering og agilitet, men inddrager samtidigt forskellige menneskelige faktorer inden for områderne indflydelse, robusthed og samarbejde. Disse nuancer er med til at gøre OPTO særdeles velegnet til at vurdere den enkeltes mulighed for at trives og motiveres i en specifik virksomhedskultur. Og det giver et godt udgangspunkt for vores konsulenter, som netop fokuserer på individets trivsel i deres daglige arbejde.

Læs mere om, hvordan du som leder kan blive mere opmærksom på hver enkelt medarbejders behov

Enkle og effektive tilbagemeldinger sparer tid

En af OPTO’s klare styrker er desuden, at mens der er en solid tyngde og videnskabelig kompleksitet i spørgerammen, er tilbagemeldinger enkle og intuitive at foretage for konsulenten.

Det sparer tid og gør tilbagemeldingen til en effektiv proces – særligt når mange konsulenter i dag udfordres på den tid, de kan afsætte til hver enkelt testtager.

Skalering til den konkrete opgave

Her har OPTO også en anden fordel i konsulentarbejdet. ”OPTO er grundlæggende nem at skalere og kan tilpasses mange forskellige formål,” fremhæver Søren Skadhede, seniorkonsulent hos Add Value. ”Det gør den fleksibel at arbejde med – uden at man går på kompromis med dybden og det videnskabelige fundament.”

Ved at forholde sig aktivt til de kriterier, der har betydning for den konkrete medarbejder eller kandidat, får man mulighed for at fintune testen til specifikke formål. Det betyder, at vi også i fremtiden kan sikre vores kunder og kandidater præcise resultater, som tydeligt afspejler den sammenhæng, vi som testansvarlige er blevet betroede at undersøge og rådgive om. 

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om OPTO på Master Danmarks hjemmeside.

Du kan også kontakte os på iv@addvalue.dk og høre mere om, hvordan vi forventer at bruge OPTO i vores arbejde fremoverrettet.