I Add Value arbejder vi med professionel rådgivning inden for strategi, ledelse og organisationsudvikling. Vores faglige ekspertise ligger i udviklingen af samspillet mellem individ og organisation i en kommerciel kontekst, hvor der skal leveres resultater på bundlinjen. Derfor sigter alle vores forskellige ydelser mod det samme; at gøre medarbejdere og ledere i stand til at bidrage fuldt ud til en virksomheds mål og vækst.
Vi har igennem en periode været optaget af, hvordan vores viden og erfaring i endnu større grad bliver tydeliggjort i vores samarbejde med vores kunder, så implementeringen og udbyttet bliver optimalt. Igennem en indgående og konstruktiv dialog med psykoterapeut Flemming Mortensen, som netop har stor praktisk erfaring på området, har vi valgt at fokusere på begrebet Psykologisk Tryghed.
Psykologisk tryghed kort fortalt
Den farlige tavshed:
Folk håndterer konstant interpersonelle risici på deres arbejde, bevidst eller ej, og begrænser dermed en fri udveksling af idéer, spørgsmål og bekymringer
Når folk ikke ytrer sig, bliver det en trussel mod organisationens muligheder for innovation og vækst
Den frygtløse arbejdsplads:
Psykologisk tryghed er et arbejdsklima, hvor folk føler sig trygge nok til at løbe interpersonelle risici ved at sige deres mening og fortælle om deres bekymringer, spørgsmål og idéer
De trygge rammer:
Ledere af teams, afdelinger, filialer eller andre grupper inden for organisationer spiller en afgørende rolle for opbygning af psykologisk tryghed
Add Value vil i efteråret 2022 kunne tilbyde tre indgange til Psykologisk Tryghed:
Vi ved, at alle organisationer er forskellige, og har brug for forskellige måder at arbejde med Psykologisk Tryghed på. Derfor inddeler vi vores tilbud i tre forskellige overordnede kategorier:
Enkeltstående inspirationsworkshops og foredrag
Kursusforløb målrettet personer, som skal implementere psykologisk tryghed
Tilpassede processer til hele organisationer eller f.eks. projektorganisationer
Kontakt os på 70101044 og tag en snak med direktør Thomas Secher. Vi vil meget gerne stille op til et uforpligtende møde omkring temaet – og komme med vores bud på, hvad det vil få af betydning for jeres organisation at fokusere på Psykologisk Tryghed.
Der er en udbredt misforståelse omkring Psykologisk Tryghed, nemlig at det er uforligneligt med en ambitiøs organisation, som tør at stille krav. Det er faktisk en meget forkert opfattelse.
Jf. sidestående model, er det netop kombinationen af høje standarder, hvori der bliver arbejdet ambitiøst med høje krav, og den høje psykologiske tryghed, som skaber innovationen og den organisatoriske udvikling.
Lave standarder
Høje standarder
Høj psykologisk tryghed
Komfortzone
Læringszone - organisatorisk udvikling
Lav psykologisk tryghed
Apatizone
Frygtzone
Fordele ved Psykologisk Tryghed
Medarbejderpleje
En langt større arbejdsglæde og personlig trivsel
Health, Safety & Security
Øget innovation, som på den lange bane sikrer virksomheders overlevelse.
Bedre pålidelighed og performance, som skaber mere tilfredse kunder.
Bundlinje
Rekruttering
En langt bedre medarbejderfastholdelse med deraf lavere udgifter til bl.a. rekruttering.
Et øget virksomhedsomdømme, som optimerer mulighederne for bl.a. at tiltrække de bedste medarbejdere.
Vores inspiration
Amy C. Edmondson
Vores arbejde tager udgangspunkt i Amy C. Emondsons store forskningsvirke, som fortsat inspirerer flere og flere til at fokusere på området. Vi ser Psykologisk Tryghed som den ingrediens, der sikrer at alle øvrige organisatoriske tiltag lykkedes. Det har en enormt stor værdi i implementeringen af HR-tiltag hvor det skaber et mere målbart udbytte.
Hør Amy Edmondson afholde en TED Talk om psykologisk tryghed i klippet nedenfor
Googles Project Aristotle
I 2012 begyndte Google et større projekt, der skulle regne ud hvad der fik nogle teams til at fungere godt og andre til at snuble på vejen. Projektet blev døbt "Aristotle" og fandt bl.a. frem til, at teams hvor Psykologisk Tryghed var fremtrædende havde en økonomisk forbedring på op til 17%.