fbpx
Kom godt fra din firmajulefrokost – 3 gode råd - Add Value

Kom godt fra din firmajulefrokost – 3 gode råd

En firmajulefrokost er en notorisk anledning til upassende opførsel, uprofessionelle sammenstød med kollegaer og chef og uigennemtænkte stunts, der skader mere end de imponerer. Scenen er sat til fest og ballade, men samtidig skal alle – medarbejdere såvel som chefer – kunne se hinanden i øjnene og arbejde professionelt sammen mandagen efter.

Så hvordan håndterer du egentlig en firmajulefrokost? Vil du gerne undgå uønsket opmærksomhed i ugerne efter, er det måske værd at følge et par enkelte retningslinjer, når virksomheden mødes til festlig julehygge.

Råd 1) Vær skarp på dine prioriteter og hold fast ved visse grænser

Tænk på, hvor du sætter grænsen mellem festlig hygge og løssluppen festivitas – og stå fast ved dine prioriteter. Det samme gælder for alkoholindtag. Hvis du vil undgå pinlige optrin og udskejende samtaler med din chef, er det bedst at holde sig inden for visse grænser. Det er nemmere at undgå moralske tømmermænd, hvis du har taget stilling til, hvad du vil være med til.

Råd 2) De forpligtigelser, der følger med ansvar, rumsterer stadig i folks baghoved

Er du chef og holder du festen kørende til sent, vil dine medarbejdere kigge på dig, hvis der opstår upassende situationer, eller hvis der skal tages ansvar for dem, der har fået for meget at drikke. Det skal du huske og være forberedt på, også inden situationerne opstår. Dine medarbejdere har tillid til, at du går forrest og slår tonen an, hvis der sker noget uventet.

Råd 3) Lad være med at opsøge konfrontationer og vanskelige samtaler

Har du fået lidt at drikke, kan det virke som en god idé at give sig i kast med nogle af de samtaler, du ikke opsøger til daglig – personlige såvel som faglige. Det fører sjældent noget godt med sig at diskutere en problematisk kollega eller lønniveauet til en firmajulefrokost, så lad være med det. Går det helt galt, kan konfrontationer påbegyndt i festligt lag ulme i måneder bagefter.

> Læs også: Lavt sygefravær styrker bundlinjen

Vil du vide mere?

Er du også interesseret i at vide, hvordan du bedst håndterer en firmajulefrokost? Eller har du brug for et godt råd om et andet emne inden for strategi, organisation og ledelse? Så kontakt os og få en snak med en af vores konsulenter - det er helt uforpligtende.

  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • Læs mere om organisation
  • Se flere blogindlæg

Kontakt os


Morten Tange

Ejer

E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Tlf: +45 20 78 44 24

Tilmeld dig og følg med

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Tange Gruppens nyhedsbrev for at følge med i vores viden og aktiviteter i Add Value og de andre divisioner.

© 2020 TANGE GRUPPEN. ALL RIGHTS RESERVED - PERSONDATA